Piškotek za srečo (Bio in brez cukra)

28 februar, 2008

Happy Birthday

Slucajno berem knjigo o zgodovini DNA in kaj odkrijem....
Na današnji dan mineva natanko 55 let od odkritja 3D strukture (zloglasne dvojne vijačnice) DNA

Jst se ne grem več!

Aaaaa
Že res da sem študent na podiplomskem nivoju in da morem znat sam poiskat informacije ki jih rabim za delo/študij. (sej nekej dejansko znam).
Vseno pa mislim da bi se mogli naši mentorji mal boj potrudit in mal bolj koherentno predavat, na samo filat slajde na zaslon, nekej malega povedat zravn, malo vrtet sliko od enga proteina in to je to... Zgleda skor tko, ku da full ve in bi nam rad posredoval svoje znanje, ma ga enostavno ne zna posredovat.
Da ne govorimo o člankih... prvič; Do polovice ali več nimam dostopa, do enga od predpisanih nima noben dostopa oziroma če kdo ma dostop, potem članka noče posredovat naprej...
drugič; Profesor reče samo preberte to, na pa na kej nej se koncentriramo in u zvezi s čim nej teče diskusija, pol pa začneš spraševat nekej o metodah, pa te gleda ku da si z marsa in da bi mogu to vse že na dodiplomcu znat...
/me frustrated

25 februar, 2008

Brlog

Včeraj sem končno dokončal novo domovanje za super podgance. En utrinek iz izdelave (skoraj pri koncu), pa še dve slikici končanega Brloga. Je pa res super met doma na zalogi eno staro omaro, da jo lahko tko na hitro predelaš v Brlog.

BTW, Brlog malo slabo tesni in danes zjutraj sta žvauli že našli pot ven. Je treba sanirat!

20 februar, 2008

Spam

Ha, danes sem izmed komentarjev pobrisal prvi SPAM. Kdo bi si mislil da bo moj bogi mali blogec celo taka vzvišena pozornost spammerja po imenu JON (predvidevam da robota) doletela.
A ma še kdo občutek da se dandanes mal pretirava s tem. Zadnjič smo na oddelku dobili eno dozo papirnatega spama, poimensko v kuvertah. So nas teli prepričat da kupimo neko zadevo za 44 eur. Če rečemo da so nam poslali 22 kuvert, okoli 1 evro vsaka, potem so zagonili 22 evrov, ker ne bo noben od nas tega kupu. Če bi nam pa raje poslali en vzorec kita, bi se ga mi, če je res tko dobr ku pravjo, navadli uporabljat, in potem kupli še enga, pa še enga, pa...
Tko so zdej oni 22 evrotov v minusu, če ne bi bli pa kolkr bi mi nabavli (minus en kit) v plusu, kar mislim da je več od -22. IMHO

19 februar, 2008

Slike Štanjel 16.2.2007

Jeee...So mi javli s servisa da jutri lahko dobim nazaj svoj fotoaparat!
Do takrat pa nekaj slikic narejenih v Štanjelu s sposojenim fotoaparatom.

Tole je nekj utrinkov z karaok, pa kej smo jedli pa kej smo pili... Zdej pa še malo moje umetnosti, ko sem šel zjutraj na sprostitveni fotosprehod po Štanjelu. Komentarji so dobrodošli, da mi pomagate naslednjič objaviti še lepše fotografije.












18 februar, 2008

Burja #2 (Status Report)

Že to da pišem šele danes vam lohko pove kolk fantastično je blo!
Prvo nej naštejem vremenske pogoje...Sončno, brez oblačka, mogoče bi lahko rekli da je mo pihljalo, ma niti sence o burji, T zraka dokler ni zašlo sonce okoli 5°C, pol smo bli pa itak notri. Nasledne jutro je blo pa samo še lepše!
Zato sm tudi takoj ko sem vstal popokal fotoaparat in šel malo fotografirat po Štanjelu, kr tko za sprostitev.
Smo seveda ku se za tak žur spodobi imeli obilo preveč hranein sploh ni narobe da smo palačinke pozabli pečt...Tko da na predavanju bo čips u igri :D
BTW, Rok...Odličen bograč!
Fotografije pridejo ko mi jih Kripl dostavi...potem pa ene par v ožji izbor in bomo meli tle fotonatečaj Štanjel 2008. Ko smo karaoke peli smo se tud snemali...in si anslednje jutro oglesdali svoje posnetke...Oskar material, samo vseno bujši da ne pridejo nikol v javnost...Sej veste, skriti talenti, za katere je bujši da ostanejo skriti!

15 februar, 2008

Burja

Ke doro...
Napovedana je burja! In jst mona pelejm eno bando neprimorcev na izlet v Štanjel. In jim NE SMEM pozabit omenit kej je to burja in kolk rada pride skoz obleko :D Že slutim kako bo zabavno, k bo vseh strah pomolit nos vn iz avta... Ma moremo vseno it na en sprehod, da jim razkažem lokalne znamenitosti...(Kje majo najboljši teran, najboljši pršut, drugi najboljši teran, drugi anjboljši pršut...) Pa malo arhitekturnih znamenitosti tudi. Sam upam da nebojo preveč njurili zarad burje, k tam gor zna bit kr zoprno...

13 februar, 2008

Ku fajn

Simpatično, moj blog se nedvomno razvija, prejšnjič sem prvič opazil na števcu številko 2 bralca naenkrat, torej jaz in še nekdo...
Čez nekaj dni sem naletel na 3, kar pomeni da to ni več naključje...
Danes ugledam da si je moj blog ogledal nekdo iz kalifornije, predvidoma iz LA...
(Ne tražim ništa, nego se samo hvalim)

11 februar, 2008

Four components of food

fat, salt, sugar and fluorescence

Tole mi je javu moj fortune cookie widget. V mojem primeru je fluorescenca dejansko zaželjena, glede na to poskušam sestavt sistem za detekcijo dimerizacije s komplementacijo fluorescence (kratica: BIFC). Tko da držte pesti da bo kej svetlo...

08 februar, 2008

Kaj projektor... LCD je zakon

Size does matter
Pravkar sm prklopu kompjuter na 40 inč LCD, za si ogledat en film...
Pa sm enostavno mogu to oznanit celmu svetu...
Ku je vrhunsko videt to kar pišem brez očal :D
Vglavnem, I love 40 inč LCD, I love wireless tipkovnico in miško,I love aux vhod na ojačevalcu...
Mislim da danes bom šel pozno spat...
Če je kdo za muvi najt nej se oglasi ta vikend... :D

Aja pa smučanju sm biu dns... Sonce sekalo ku matasto, sneg je biu pravljičen in niti ni blo tko dosti gužve, je blo res fajn!

07 februar, 2008

In memoriam Ines

Ta zapis posvečam svoji nekdanji profesorici slovenščine, posebni ženski, ki je spremenila moj pogleda n asvet in umetnost. Hkrati je bila mama mojemu kolegu, soigralcu in tekmecu na beach volleyu. Umrla je zaradi težke bolezni, ene od največjih nadlog moderne dobe, ko organizem neha funkcionirat kot bi mogel in se začnejo celice preveč divje razmnoževati. Predvsem taki primeri mi dajejo motivacijo za nadaalnje delo, ker le z raziskovanjem mehanizmov bolezni in razlik do zdravih celic, lahko nekoč pridemo do učinkovitega zdravila.

hvala Ines in sožalje Martinu in družini.

05 februar, 2008

Ni tko enostavno

Mislim da ste vsi opazli nekej novih widgetov na mojem prostorčku pod (umetnim) soncem...Tlele je še eden za preganjanje dolgčasa!

04 februar, 2008

Poročilo o delu (je mimo)

Tko, še druga nadloga je uspešno mimo, poročam še tlele da sem bil priden in sm vse "tk kt je triiba" naredu :)
Drgač je pa vmes bil pust, smo bli pikapolonice, 10 komadov, eden je meu žal samo 6 pik! :( Slike dobim enkrat naslednji tedn, obljubim, da bom objavu eno lepo! In ne, ne niti sanjat da bom v torek našemljen v službi (oprema moti normalni potek dela). Ma smo bli črni...črni ku bote!
Smo šli v Sovodnje, poslušat Kingstone, tradiciaj pač. Pustmo kej vse je še tradicionalno zravn, hik. Jst sm biu pridn in pil sok, k sm biu določen za prostovoljca, da bom vozu kombi in vse domov razvozu. Ku je avtomatski menjalnik kar neki!
Zdej pa hitro brat članke, ju3 so seminarji in je treba bit pripravljen!

02 februar, 2008

Izpit je mimo!

Ma ku je doro met po dolgem cajtu malo prostega časa...
Projekt Brlog se je končno spet premaknu z mrtve točke, malo sm krame pospravljau (nikoli ne bo zares pospravljeno :( ), pa še celo pustne maske smo lahko izdelovali. Smo se odločli da bomo pikapolonice... To bo še smeh :)
V glavnem ugotovu sem da je moj vrtalni stroj prevelik, zato je blo treba vrtat luknje z zunanje strani omarice (ki ji je namenjeno da bo postala brlog). Ceu projekt je naciljat vrtalni stroj samo z metrom in kotnikom tko da prideš točno na črto, ki je narisana znotraj omare...Vizualno ciljanje je dosti lažje, zdej razumem zakaj hočejo met Američani čelado ki usmerja streljanje tja kamr gledaš... Ma vseno mi je ratalo, tko da morem samo še vrata naredit, pa bo prva faza končana! Pol pa gas z notranjo opremo? A podgane majo tudi rade Feng-Šui?
Še malo o delu. Zgleda da mi je uspelo po blotu detektirat TLR4, čeprov še sam ne verjamem po tolk neuspelih poskusih. Morem ponovit, da se prepričam...Notranji glas mi pravi NEEE, NE TEGA DELAT! BOŠ VIDU DA DVAKRAT NE RATA!...Ma tku je, je treba met znanstevno ponovljiv eksperiment, zato bom to v vsakem primeru mogu naredit. Sm optimist im mislim da zdej sm nagrunt kej je treba narest...Aja sm pozabu oment...Rezultati izpita so že! NAREDU!
Oceno pustmo stat, k nism zadovoljn...