Piškotek za srečo (Bio in brez cukra)

10 januar, 2008

Služba, Izpit, Seminarji,

zaradi zgoraj napisanih razlogov nekaj časa nisem nič pisal...Uhhh
Se morem malo razpisat na to temo.
Kot prva generacija Bolonjskega podiplomskega študija Biokemije imamo s kolegi in kolegicami letos nehvaležno nalogo, da smo poskusni zajčki. resnično upam da nam bo zaradi tega kej pogledano skozi prste na izpitu, ker nimamo nobenih informacij od prejšnjih generacij. Sploh bo zanimivo že to, da je izpit samo pisni, računalniško sestavljen iz baze vprašanj in računalniško obdelani rezultati. To bo še žur!
Kot da ni dovolj grozno že to, da niti približno ne vemo, kolko detajlno mora bit naše znanje na izpitu, imamo poleg tega še obvezne seminarje in obvezno pristnost na predavanjih...Profesorca nas kliče po seznamu, ku da bi bli v prvem razredu...pri dopolnilnem pouku! In na seminarjih moremo sodelovat z vprašanji in z razpravo, normalno da smo zato nagrajeni s plusi in minusi. V Redovalnico, kam pa drugam! Upam samo da bojo za prihodnje generacije to kej popravili, ker se študenti počutimo malo retardirano, in upam da se zaradi tega tko počuti še vsaj kdo od profesorjev, ker se bojim, da je tisti ki si je to zmislu brezupen primer!

Lep uvodnik v predstavitev mojega študija, ne?
da ne boste rekli da je vse tko črno, vam predstavim še par pozitivnih stvari. Učimo se zanimive stvari, ki nam jih predavajo profesorji, ki to dejansko raziskujejo, tako da znajo odgovorit na naše "Zakajčke". Kot prva genreacija smo se spriajznli s tem da smo poskusni zajčki in si poskušamo naredit življenje lažje s prilagajenjem programa in predlogi popravkov. pa še fajn klapa smo in se družimo tudi izven strogo šolskih dejavnosti.

Ker pa kot MR hodim tudi v službo, imam tudi na tem področju svoje zadolžitve. tako se zdej ukvarjam s pripravo "split" flourescentnega proteina, naštudiral pa naj bi še bakulovirusni ekspresijski sitem. To bo še žur...Upam da ne bom imel takih problemov kot z diplomo amapak kakšne drugačne...Lažje :D

Ni komentarjev: